Sezona gripe i virusa: pronađite najbolji ovlaživač zraka

Zima predstavlja opterećenje za svaki imunosni sustav, bez obzira na dob. Zato se moramo dobro čuvati. Zdrava prehrana, mnogo svježeg zraka, sunca i dobar zrak u kući, stanovima, uredima, posebno su važni zimi kada u zatvorenom provodimo veći dio dana

Ovo doba godine posebno opterećuje zdravlje. Bitno je i za djecu. Njihov imunosni sustav još nije potpuno razvijen i stoga ni njihova obrana nije dovoljno jaka. Zato dijete može dobiti do 12 infekcija godišnje.

BOLESNA DJECA I BESANE NOĆI

Curenje nosa, kašalj, visoka temperatura, suzne oči i suha sluznica uzrokuju iritaciju dišnih putova - vjerojatno dobro poznajete simptome prehlade, gripe ili čak bronhitisa. Situaciju kad se u noći probudite jer teško dišete, žedni jer Vas grlo boli od silnog kašlja ili treba da se obriše nos svakih pola sata. Tek što ste se uspavali, opet se budite i cijela stvar počinje iznova.

Kad su djeca bolesna, pate i odrasli. To je posebno teško kod vrlo male djece jer ona ne mogu navesti svoje simptome. Roditelji će posegnuti za svime da olakšaju svojim mališanima - od stavljanja sirovog narezanog luka u sobu preko spreja za nos s fiziološkom otopinom do podizanja madraca na uzglavlju. No ništa ne pomaže.

KAKO SUH ZRAK UTJEČE I NA DJEČJE ZDRAVLJE?

U nastojanju da se bolesno dijete oporavi, ponekad se može zaboraviti ono najosnovnije. Jer različiti čimbenici utječu na to hoće li dijete ostati zdravo ili se razboljeti. Mnogi ljudi nisu svjesni važnosti kvalitete zraka u prostoriji, pogotovo kad je riječ o dječjem fizičkom zdravlju. Zdravlje djeteta ne ovisi samo o temperaturi, nego i o relativnoj vlažnosti zraka. Ako je zrak dugo presuh – što je čest slučaj zimi zbog grijanja prostora – isušit će kožu, kao i dišne putove. Upravo tad suha je sluznica pogodna za razvoj virusnih infekcija poput gripe ili rinovirusa jer isušivanje narušava našu obranu.

Važno je znati da oscilacije kvalitete zraka u zatvorenom prostoru utječu na djecu znatno više nego na odrasle jer voda čini do 75% djetetove tjelesne težine. Osim iritacije dišnih putova, suhi zrak može uzrokovati i druge neugodne simptome: suhe i peckave oči, suhu i nadraženu kožu, ljuštenje i osip, pogoršanje simptoma neurodermatitisa, glavobolju i poremećaj spavanja.

KOJI OVLAŽIVAČ ODABRATI?

Suh zrak u prostoriji pogoduje i česticama poput virusa koje lete zrakom: u suhom se okruženju virusi šire mnogo brže i ostaju aktivni dulje nego u prostoriji s optimalnom vlagom između 40% i 60% . To dovodi do povećanog rizika od infekcije. Kad je u zatvorenom prostoru optimalna vlažnost zraka, čestice poput virusa prehlade vežu se za kapljice vode, padaju na tlo i više se ne mogu udahnuti. Tako ovlaživač zraka pomaže u smanjenju širenja virusa. Potrebno je donijeti odluku koji je najbolji ovlaživač zraka. Kad je riječ o elektroničkim uređajima u sobi, važan je i faktor sigurnost vaših mališana. Stoga biste trebali odabrati ovlaživač zraka koji predstavlja najmanji rizik - i zato vam preporučujemo da nabavite ovlaživač zraka tvrtke Stadler Form.

Stadler Form je švicarska tvrtka specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom I inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih I međunarodnih nagrada potvrđuje (RedDot design award, German design award, Allergy-friendly Quality tested – ECARF).

Ovlaživači zraka familije OSKAR.

Ovlaživače zraka obitelji OSKAR odlikuje izvanredno tihi rad, švicarski dizajn, vrhunska kvaliteta i ušteda energije. Ovi moćni ovlaživači su 2u1 proizvod. Drugim riječima, OSKAR je ovlaživač zraka i aroma difuzor u jednom! Oni rade na načelu isparavanja vode pomoću izmjenjivih organskih filtera i namijenjeni su za sobe od 30 m2 do 100 m2. OSKAR little je primjeran za prostore do 30 m2, OSKAR za prostore do 50 m2 i OSKAR big za prostore do 100 m2. OSKAR i OSKAR BIG modeli imaju ugrađen i higrometar te možete postaviti željenu vrijednost vlažnosti u sobi, tako da savršeno funkcioniraju automatski.

Apsorbirani zrak iz prostorije pumpa se kroz natopljene organske filtere, koji zadržavaju finu prašinu i alergene, čime se vraća čist i vlažan zrak u prostoriju. Svi modeli također imaju mogućnost aromaterapije u posebno dizajniranoj mokroj kaseti, ako želite lagano aromatizirati sobu. Ovlaživači zraka iz obitelji OSKAR također su pogodni za spavaće prostore, jer su izuzetno tihi i imaju noćnu funkciju, kao i za veće dnevne sobe.

Pogledajte kako OSKAR-i ovlažuju zrak:

OLAKŠANJE ZA OSOBE KOJE PATE OD PREHLADA I ALERGIJA

Ako osim zbog suhog zraka dijete pati i od alergija, pametnije je koristiti perač zraka, a ne uobičajeni ovlaživač zraka. U prodajnom asortimanu Stadler Form-a su i Čistači zraka 2 u 1 (OVLAŽIVAČ I PROČIŠČIVAČ ZRAKA). Čistač zraka također obogaćuje zrak vlagom - ali istovremeno iz njega čisti i čestice nečistoće, bakterije, viruse. Evaporacijski diskovi okreću se u vodi i iz zraka filtriraju onečišćenja i čestice poput prašine ili peludi. Preporučujemo vam naš perač zraka GEORGE koji ima vrhunsku efikasnost i jednostavan je za održavanje.

Pogledajte video i uvjerite se kako čistač zraka GEORGE istovremeno ovlažuje i čisti zrak.

Bitno je napomenuti kako ovlaživači zraka i čistači zraka pored dječjih sobi svoju primjernu mogu pronaći i za sve druge prostorije u domu, uredu, čekaonice i javne površine.

Još važnija od uporabe ovlaživača ili čistača zraka kad ste već bolesni jest preventivna uporaba ove vrste uređaja. Prije svega je važno postići dobru kvalitetu zraka u prostoriji kako bi se spriječilo da se virusi i bakterije uopće nasele. To znači osigurati da vlažnost zraka uvijek bude između 40% i 60%, jer samo dovoljno vlažna sluznica može biti prepreka virusima i bakterijama. Stadler Form proizvodi primjerni su za upotrebu u kučanstvima, uredima i ostalim javnim prostorijama.

Osigurajte optimalnu vlažnost i zdravu okolinu u svom domu, uredu,.. na vrijeme jer od 01.02. do 31.03.2022 (ili do isteka zalihe) možete nabaviti OSKAR little po akcijskoj cijeni od 799,00 Kn, OSKAR po akcijskoj cijeni od 999,00 Kn, OSKAR big po akcijskoj cijeni od 1.599 kn i GEORGE po akcijskoj cijeni od 1.999 Kn. U prodajnom asortimanu Stadler Form-a su i ostali modeli ovlaživača zraka, odvlaživača zraka, aroma difuzora. Artikle možete kupiti kod slijedećih ovlaštenih prodavatelja: Internet trgovina Stadler Form HrvatskaElipsoSancta DomenicaSvijet MedijaHarvey NormanBazzareKupiLinks i Centar Tehnike. Više o proizvodima možete pogledati ovdje ili kontaktirati na 01/ 5619 242 ili info@eurorobot.hr.

Izdvojena ponuda za vaš dom