NATIVE

Jedna od naših najsimpatičnijih mladih zvijezda otkriva da ju je od potpuno drugačije sudbine spasio samo jedan dosadan tekst. Provjerite o čemu je riječ!

Foto: Zvonimir Ferina

Sadržaj omogućujeStiglo je vrijeme za drugu gošću druge sezone Klarićeva serijala PopStop. Ona je Slavonka zvonka glasa, nježnog glazbenog rukopisa i nenametljive prirode. Svojim je vokalnim sposobnostima odavno očarala naciju, a kako se čini, prava je karijera tek pred njom! Vjerujemo da ne moramo više duljiti s predstavljanjem Mije Dimšić.

Dorijan se i u ovoj epizodi našao u nevolji. Dok svojim telefonom bezuspješno pokušava dozvati taksi, hvata ga kiša. Srećom, nailazi simpatična pjevačica spremna izaći mu u susret i prebaciti ga do grada.

Drugi element sreće je, naravno, taj što se Dorijan u neprilici zatekao naoružan jednim od najboljih telefona koji se trenutačno nalaze na tržištu – novim pametnim telefonom Samsung Galaxy A serije. Bez obzira na to koji odabrali, a možete birati između tri modela (Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A52 5G i Samsung Galaxy A72), riječ je o telefonima koji osvajaju svojim omjerom pristupačnosti i kvalitete, ponajviše se ističući zavidnim karakteristikama kamere. Uz Super AMOLED zaslon FHD+ rezolucije,64 MP glavnu kameru s optičkom stabilizacijom slike trenutci će ostati zauvijek zabilježeni bez obzira na kišu koja im niti najmanje ne smeta.

Tmuran dan začinjavaju Mijinom pjesmom „Unatrag“, a slijedi prva runda u novinarskom ringu, u kojem ona otkriva detalje svog posla. „Cijeli moj posao jedan je veliki tulum. Imam osjećaj kao da sam još uvijek na faksu, traju ispitni rokovi i ja čekam da netko dođe i kaže - ajd sad počni nešto stvarno raditi.“

Tijekom vožnje otkriva Dorianu da je završila faks, prevoditeljski smjer engleskog i njemačkog jezika, ali da je imala romantičnu predodžbu o tome da će joj prvoj u ruke stići Harry Potter pa će ga prevesti na hrvatski te da će to biti zabavno i avanturistički. Umjesto toga, dobila je tekst prepun ekonomskih i pravnih izraza i potom shvatila da je njen put na estradi.

Foto: Zvonimir Ferina

Mia otkriva Dorijanu da je u pandemiji prošla sve emocionalne faze - kao neki luđak, kaže, no u 2021. odlučila je da je dosta ljenčarenja i da kreće pisati nove pjesme. Otkriva da tekstove svojih pjesama najčešće smišlja pod tušem, da je naučila svirati ukulele s 19 godina potaknuta YouTubeom te da joj ih je sestra darovala kao rođendanski poklon.

Možda će to mnoge iznenaditi, ali Mia je izdala knjigu „Cesta do sna“, a ispričala nam je i da je pisanje za nju velika inspiracija i proces u kojem pokazuje svoju ranjivost. Za sebe kaže da je jako misaon tip i teški filozof te da ju zbog toga neke poruke i rečenice toliko motiviraju da ih uvrštava u svoje pjesme kao izvor tih životnih pouka.

Najgluplji estradni savjet koji je dobila od nekoga sa scene bio je da se ne umisli nakon što postigne određeni uspjeh. „Tko se ikad namjerno umislio? Ljudi valjda misle da sjedim doma i jednog dana shvatim – Isuse, pa da! Ja sam se umislila! Idem sad to smanjiti… idem se odmisliti“, smije se.

Foto: Zvonimir Ferina

„Najviše sam ponosna na svoj mindset koji sam sama izgradila, na kojem radim svaki dan i za koji uvijek kažem da apsolutno svatko može raditi na njemu i izgraditi svoj jer se nitko nije rodio nasmiješen, pozitivan, vedar i veseo!“ Kaže da prakticira i zahvalnost i da je otkad to radi doživjela velike uspjehe, kojima se nije mogla nadati.

Voli svaki dan, voli svoj posao i ljude koji su oko nje, bez obzira na neku pjesmu i to hoće li biti hit ili neće, jer su to stvari koje moraš prihvatiti, pogotovo u glazbenoj industriji. „Ali ako si na kraju dana zadovoljan samim sobom, to je to, nema dalje“, zaključuje simpatična pjevačica.

A što je sve Mia otkrila Dorijanu u intervjuu, provjerit ćete u videu koji ove sezone omogućuje Samsung.