← Povratak na početnu

Penelope Cruz i Antonio Banderas ponovno zajedno na velikom ekranu

FILMSKE NOVOSTI
KOMEDIJA
DRAMA

Official Competition (Competencia oficial) nova je španjolska komedija u kojoj glavne uloge imaju Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez. Unatoč tome što se oboje pojavljuju u mnogim filmovima Pedra Almodovara, ovo je prvi put da će Cruz i Banderas dijeliti mjesto na ekranu istovremeno.

Svjetska premijera održana je na filmskom festivalu u Veneciji i film je bio dobro primljen od publike. U nadi da ostavi svoj trag, milijarder odluči snimiti film. No to ne može sam, pa zaposli dobitnicu Zlatne palme u Canessu, redateljicu Lolu Cuevas (Cruz). Zvijezde tog filma su Hollywoodski miljenik Félix Rivero (Banderas) i radikalni kazališni glumac Iván Torres (Martínez).

Obojica su neizmjerno talentirani i toga svjesni, možda ih upravo to sprječava da surađuju. Kako se snimanje filma približava Lola im zadaje serije sve maštovitijih izazova u nadi da će ih to naučiti poniznosti i mirnoj suradnji. Moraju sjediti ispod glomaznog kamena, ili zavezani na stolce gledati kako im ona uništava nagrade.

Offical Competition je film o snimanju filma koji samog sebe ne shvaća previše ozbiljno te dopušta zbijanja šala na svačiji račun. U njemu zanosna Cruz nosi komične riđe kovrče te se sigurno dobro zabavila oponašajući manire velikih autora s kojima je do sad surađivala.

Režiju potpisuju Mariano Cohn i Gastón Duprat, koji su zajedno sa Andrés Duprat napisali scenarij. A zvijezde filma, Cruz Banderas i Martínez stoje kao izvršni producenti.

U kinima od 24.03.

GLUMCI: Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez

REŽIJA: Mariano Cohn i Gastón Duprat

SCENARIJ: Mariano Cohn, Gastón Duprat I Andrés Duprat

PRODUCENTI: Jaume Roures

IZVRŠNI PRODUCENTI: Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez

ŽANR: Komedija/drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.