Odlučite li se za ovlaživač zraka, ovu ćete zimu preživjeti kvalitetnije. Evo zašto!

Okej, svi znamo da bez zraka život jednostavno ne postoji. No, jeste li se ikad ozbiljno, ali baš ozbiljno zapitali koliko zraka tijekom dana zapravo profiltriramo kroz svoje tijelo? Prosječan čovjek u prosječnom danu prosječno udahne i izdahne 20.000 puta pri čemu, pazite sad, profiltrira nevjerojatnih 12.000 litara zraka. 

Upravo je zato jako važno da njegova kvaliteta bude što bolja s obzirom na to da ona direktno djeluje na našu dobrobit i produktivnost pri čemu optimalna vlažnost, naravno, igra ključnu ulogu. Za stambene i poslovne prostorije, ugodnom i primjerenom smatra se, primjerice, relativna vlažnost zraka od 40 do 60 posto.

Ako je zrak suh, dakle u slučajevima kad je vlažnost manja od 40 posto, naše će nam tijelom određenim reakcijama kao što su peckanje oči, suha koža, loš san i iritabilne mukozne membrane dati do znanja da bismo trebali nešto poduzeti kako bi zrak postao vlažniji. Jeste li znali da zbog suhog zraka lakše možemo oboljeti od virusnih infekcija poput gripe? A suh zrak nije dobar niti za prostor u kojem boravimo. Ako je zrak u prostoriji suh, u drvu se mogu napraviti pukotine, a u tkaninama se razvija elektrostatički naboj dok drveni muzički instrumenti prestaju biti dobro ugođeni kad se drvo isuši.

Najbolje rješenje na tržištu!

No, postoji jednostavno rješenje kojim ćete doskočiti ovom problemu i prostor u kojem boravite učiniti optimalnim za još kvalitetniji život – ovlaživači zraka. A kad govorimo o ovlaživačima zraka, onda je serija Stadler Formovih OSKAR uređaja najbolji izbor za vas i vaše ukućane budući da je riječ o daleko najkvalitetnijem proizvodu na tržištu. 

Stadler Form je švicarska tvrtka specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih i međunarodnih nagrada potvrđuje (Reddot design award, German design award, Allergy-friendlyQualitytested – ECARF).

Što su to zapravo ovlaživači zraka i kako oni funkcioniraju? Riječ je o pametnim uređajima koji kontroliraju razinu vlage u zraku te po potrebi, kako im naziv kaže, ovlažuju suhi zrak. No, neobično je važno da izbor svog ovlaživača prilagodite veličini prostorije kojoj ste ga namijenili budući da njihova učinkovitost, a time i kvaliteta vašeg života, ovisi o pravilnom izboru veličine uređaja koji nabavljate. Kad govorimo o obitelji OSKAR ovlaživača zraka moći ćete odabrati između tri varijante uređaja, ovisno o veličini koju trebate.

Uređaj za svaki dom

Savršeni odabir za male prostore je OSKAR little, koji je, baš poput njegove starije braće, štedljiv, ali istovremeno jak. Ovaj ovlaživač zraka s dvije razine rada najbolje funkcionira u prostorijama veličine do 30 kvadrata. Njegov ekološki filter načinjen je od biljnih i tekstilnih vlakana i čini ga vrlo ekonomičnim. Zahvaljujući prigušenim LED svjetlima, tihom načinu rada, ali i ravnomjernom raspršivanju mirisa, idealan je i za spavaće sobe, a kada se spremnik s vodom isprazni, on se automatski isključuje.

Ako se prostor koji treba ovlažiti kreće u rasponu do 50 kvadratnih metara, onda je idealan izbor za vas OSKAR koji, osim tihog rada i niske potrošnje energije, ima integrirani higrostat, što znači da se željena vlažnost može odabrati i omogućuje precizno ovlaživanje, dok Kocka ionskog srebra sprečava rast i razvoj klica i bakterija, a ujedno je prikladan i za sustav za odstranjenje sloja kamenca, kao i za sve stupnjeve tvrdoće vode.

Ukoliko pak vaš prostor ima do 100 kvadrata, onda ćete se odlučiti za najimpozantniji uređaj iz ove serije, OSKAR big. Ovaj će uređaj, naime, u vrlo kratkom razdoblju postati vaš najbolji prijatelj i to naročito zbog njegove V4 tehnologije filtara. On je jedan od najvećih u svojoj klasi zbog spremnika za vodu čija zapremnina iznosi šest litara, a funkcija memoriranja na vrijeme će vas podsjetiti da morate promijeniti filtar. Radi neprimjetno i noću, zahvaljujući noćnom načinu rada, a uz sve to itekako je ekonomičan jer njegova maksimalna potrošnja energije iznosi samo 32 W!

U prodajnom asortimanu Stadler Form su i ostali modeli ovlaživača zraka, EVA familija, ANTON i kategorija 2u1 (ovlaživači i pročišćivači zraka u jednom = GEORGE i ROBERT).

Pogledajte video o OSKAR familiji ovlaživača:

Osigurajte optimalnu vlažnost i zdravu okolinu u svom domu, uredu... na vrijeme jer do 31.12.2021 (ili do isteka zalihe) možete nabaviti Oskar little po akcijskoj cijeni od 749,00 Kn,  OSKAR po akcijskoj cijeni od 999,00 Kn i GEORGE po akcijskoj cijeni 1.999,00 Kn. Ovlaživače i čistače zraka 2u1  možete kupiti kod slijedečih ovlaštenih prodavatelja: Internet trgovina Stadler Form Hrvatska (24 sata, brza isporuka, besplatna dostava), Elipso, Sancta Domenica, Svijet MedijaLinks, BazzarHarvey NormanCentar Tehnike.

Izdvojena ponuda za vaš dom