UNDISCOVERED LIKA

Pozdrav iz hrvatske Narnije!

Ma kakva Narnija! Dolina jelena u sklopu OPG-a obitelji Bićanić, u blizini Plitvičkih jezera, svijet je iz fantazije i najljepših priča iz djetinjstva. Više od stotinu običnih jelena i jelena lopatara, tri konja, deseci crnih svinja i mačaka, raj u kojem se osjećate kao glavni lik kakvog magičnog filma s velikog ekrana.

Nemalo smo se iznenadili kad smo saznali da jeleni rogove odbacuju na godišnjoj bazi, a još nas je i više iznenadio susret s njihovim „mladim“ rogovima. Oni vam, naime, nisu nimalo tvrdi. Štoviše, izrazito su mekani i podatni pod rukom, kao da mazite filc.

Jeleni, iako inače divlji, na ovom OPG-u prilazili su nam i davali nam puse poput pasa. Obitelj Bićanić je, naime, svoje jelene pripitomila do te mjere. Ovi manji, lopatari, draži su djeci jer pomalo liče na Bambije, ali njima se, nažalost, teško približiti jer su užasno plahi.Divlja priroda nadohvat ruke

Osim toga, pomalo smo se šokirali i kad smo čuli za lov na jelenje rogove. Smirili smo se ipak nakon što su nam vlasnici ispričali da se jeleni u takvom lovu ne ubijaju. Jeleni rogove mijenjaju jednom godišnje pa ih je lako pronaći negdje u šumi gdje su ih ostavili tareći se o stabla. Može ih se naći diljem Like, a ljudi ih često skupljaju kao zgodne suvenire.

Mazeći se s jelenima steknete dojam da je sasvim moguće živjeti vječno, jer vam gotovo vidljivo pretaču svoju vilenjačku mirnoću i ljubav. Sjajan trenutak za selfie, samo kako izabrati filter koji će učiniti dovoljnu pravdu sočnom jelenjem poljupcu?Nije to baš situacija s kojom se čovjek susreće svaki dan. No, valja ipak biti na oprezu. Bez obzira na umiljatu narav tih bajkovitih bića, njihova je priroda još u srcu divlja. Srećom, bezuvjetna ljubav i strpljiva ruka Bićanićevih učinile su – kao što ste, uostalom, vidjeli – svoje.

Povratak na početnu Sljedeća priča

Uz Huawei P30 seriju
pomakni granice mobilne
fotografije

Uz ovih nekoliko praktičnih video savjeta saznajte
kako iskoristiti sve Huawei P30 Pro smartphone mogućnosti.