UNDISCOVERED DALMACIJA

Inovativni Dalmatinci koji preuzimaju scenu

A da predrasude o lijenim Dalmošima nisu točne, dokazali su ovi osebujni mladi poduzetnici. Istinabog, oni su možda glasovitu konobu Era naslijedili od svojih roditelja, ali su je svojim napornim radom i inovativnim duhom uveli u 21. stoljeće. Trude se, naime, pratiti svjetske trendove i ugoditi svakom gostu kao da su njihovi osobni ugostitelji.

S jednakom strašću prema kvalitetnim namirnicama, najčudesnije slike na tanjuru nastaju potezom kuhara Ante u konobi Era iza sedam mora i sedam gora, u maloj romantičnoj uličici u samom srcu stoljetnog Trogira. Prijatelji preko deset godina, vlasnici i kuhar stvorili su mali raj za sladokusce koji će rado probati okuse svih boja ove prekrasne obiteljsko-prijateljske priče. Svi mlađi od 30 godina, putuju svijetom isprobavajući nove okuse koje nose natrag u svoj kraj kojeg, kažu, nikad ne žele napustiti.

Pitajte ih slobodno za savjet kako najbolje uhvatiti ljepotu njihovih kreacija svojim telefonom. Rado će vas uputiti u tajne budući da su i sami već godinama zaljubljenici u Huawei kvalitetu.

Na 260 metara uzvišenom brdu koje se nadvilo iznad mora na pola puta između Splita i Omiša, obitelj Bajso priprema najbolju teletinu i janjetinu iz kraja. 'Oćeš na ražnju, 'oćeš ispod peke - vatra gori, a okusi se krčkaju. Malo ružmarina iz vrta, maslinovog ulja, prepečenog kruha i domaći krumpir iz OPG-a koji njihova obitelj pomaže, ližeš prste i ne znaš kako stati. A takav pogled puca u daljinu, da bi najradije tamo ostao i javio rodbini da ti račune u naredno vrijeme šalju na njihovu adresu.

Povratak na početnu Sljedeća priča

Uz Huawei P30 seriju
pomakni granice mobilne
fotografije

Uz ovih nekoliko praktičnih video savjeta saznajte
kako iskoristiti sve Huawei P30 Pro smartphone mogućnosti.