UNDISCOVERED CENTRALNA HRVATSKA

Njihovoj kolekciji zavidio bi i James Bond

Srca članova obitelji Presečki puna su ljubavi od entuzijazma i strasti za sakupljanjem i restauracijom starodobnih vozila obitelji Presečki. Otac skromnih početaka, a danas vlasnik Muzeja oldtimera i bogate zbirke raznih prijevoznih sredstava, Antun Presečki, ispričao nam je sve o svojoj velikoj ljubavi prema svemu što je staro -kako automobilima, tako i ljudima.

Čovjek naprosto voli sve što ima povijest. Svoju je strast odlučio spremiti i prezentirati u sklopu poslovnog centra Presečki grupa u Krapini. Na 1100 metara kvadratnih nalazi se toliko zanimljivih automobila, motora i autobusa da ih je teško sve izbrojati. Poduzetnik i kolekcionar na svoju je zbirku, kao i zgradu, uložio milijune i milijune kuna, no prema njegovim riječima on je sretan čovjek "ne zbog novca, već zbog ljubavi koju ulaže u svoj posao i hobije".

Njihov crveni Morgan čeka na svog Bonda

Njemu najdraži automobil iz zbirke, crveni Morgan iz 1935. godine, ima počasno mjesto odmah na ulazu u muzej. Zagorskog Jamesa Bonda uopće nije teško zamisliti u crvenoj jurilici kako tutnji među brežuljcima krivudavim cestama ovog bajkovitog sjevernohrvatskog zavičaja. Pokazao nam je i svoju novu zbirku starih gramofona, svi redom funkcionalni, baš kao i automobili. Na jednom od njih pustio nam je i ploču. Pogađate, staru i originalnu, s koje je zasvirao Straussov valcer "Na lijepom plavom Dunavu". Došlo nam je da pričekamo večer i zaplešemo u krinolini i fraku.

Njegov sin Ivica, baš kako i otac, strastveno voli stare automobile koje i sam s nevjerojatnom pažnjom i preciznošću restaurira. Trenutačno u garaži čačka po Mercedes-Benzu 190 SL, jednom od njegovih najdražih vozila. A kad smo vidjeli kako izgleda, možda čak najdražeg i nama! Nikako se nismo mogli načuditi svoj toj čudesnoj zbirci starina koja je proturječila našim ulaštenim svemirskim mobitelima. Fotkali smo i snimali kao da će Muzej nekim čudom nestati, igrali se s refleksima i predivnim pomno uređenim detaljima. Vrijeme nam je proletjelo, kao Morganom prohujalo!

Povratak na početnu Sljedeća priča

Uz Huawei P30 seriju
pomakni granice mobilne
fotografije

Uz ovih nekoliko praktičnih video savjeta saznajte
kako iskoristiti sve Huawei P30 Pro smartphone mogućnosti.