UNDISCOVERED ISTRA

S daske za surfanje u kameno srce Istre

Možda je vrijeme za našeg boravka u Istri bilo promjenjivo i britanski mokro, no kako smo oboje nekada bili instruktori surfanja na dasci, znali smo da se na obali pored Ližnjana nalaze mjesta gdje surferi slave vjetar, a mi priliku za uloviti kakav snimak ili fotografiju.

Istra je, vidite, osim što je svjetski poznata gastro destinacija, i sjajno sportsko odredište, iako takva mjesta vole i slučajni promatrači. Jer, daskaši na jakim vjetrovima svojim skokovima i vratolomijama pružaju pravu predstavu za oči.

Ako, pak, od fizičke aktivnosti više volite arhitekturu, svakako skočite do obližnjeg Vodnjana. Osim što je stari grad prepun zanimljivih uličica s predivnim balkonima i šarenim škurama, svako malo iza nekog ugla skriva se neki crtež preko cijele fasade. Recimo, jedna od naših najpriznatijih suvremenih umjetnica – enigmatična OKO, ondje je, između ostalih, ostavila svoj trag.Istra je dokaz gotovo nepojmljivog bogatstva različitosti pa ne čudi što od siline sadržaja nismo znali kuda bismo sa sobom. Nećete nam, stoga, zamjeriti što smo se na kraju zatekli kako spajamo sve - pa smo, tako, u jednom trenutku po jakom vjetru, u drugom kamerom lovili nezaboravni zalazak sunca, dok smo već u trećem jeli s nogu i uživali u zelenoj prirodi opasanoj povijesnim kamenim ulicama.

Povratak na početnu Sljedeća priča

Uz Huawei P30 seriju
pomakni granice mobilne
fotografije

Uz ovih nekoliko praktičnih video savjeta saznajte
kako iskoristiti sve Huawei P30 Pro smartphone mogućnosti.