UNDISCOVERED SLAVONIJA

Neočekivana slavonska ljepotica

Jedna od najljepših gorskih dolina šćućurena na sjevernim obroncima Papuka. Jankovac, čitav obrastao šumama i totalno romantičan za šetnju, upravo servira Kodak momente koji samo čekaju da ih netko zarobi svojom kamerom.

Ovo popularno slavonsko izletište ime je dobilo prema grofu Josipu Jankoviću koji se u 19. stoljeću toliko zaljubio u ovu dolinu da je ondje odlučio provesti svoju starost. Janković je toliko volio svoj posjed da je ondje čak i pokopan i to u prirodnoj špilji visoko iznad jezera odakle ima najbolji pogled na bajkovitu dolinu.

Prvo je ondje izgradio lovačku vilu, a zatim je krenuo u ekstenzivno uređivanje šume. Tad su nastala dva umjetna jezera koja još i danas dominiraju dolinom. Od njih je impresivniji jedino 30- metarski slap za koji redoviti posjetitelji ove park šume tvrde da je tijekom zime, kad se pretvori u ledeni stup, još ljepši prizor od ovog koji smo mi imali prilike vidjeti.

U lovu na kadrove za prste polizati

Nama je, recimo, živahni potok, koji opkoljuje bajkoviti planinarski dom, savršeno poslužio za igru opcijom "svilenkasta voda" kad smo skužili da i mi možemo biti "svilenkasti duhovi", ovisno o tome koliko se dugo zadržite pred objektivom. A već koji korak dalje, tik uz zelenkasto jezero, u društvu stoljetnih bukvi, nalazi se udubljeno drvo u koje se možete gotovo cijeli uvući. Jako fora za "Frankenstein" fotografije.

Povratak na početnu Sljedeća priča

Uz Huawei P30 seriju
pomakni granice mobilne
fotografije

Uz ovih nekoliko praktičnih video savjeta saznajte
kako iskoristiti sve Huawei P30 Pro smartphone mogućnosti.