UNDISCOVERED SLAVONIJA

Slavonska rivijera usred brda

Nedaleko papučkih obronaka, nadomak Ružice grada, smjestilo se jezerce znano kao Orahovica. Dobro, nije se baš samo ondje smjestilo, izdubili su ga ondje ljudi. Mi, nažalost, nismo bili te sreće da uhvatimo vruće ljeto u Slavoniji, ali lokalni nas ljudi uvjeravaju da je upravo njihova Orahovica glavna slavonska destinacija.

Iako umjetna, Orahovica ima vlastite prirodne izvore na planini koji ju napajaju uvijek svježom vodom. Omeđena pitoresknim brežuljcima i pitomim listopadnim šumama, zasigurno se pribraja onim mjestima u slavonskim brdašcima koja puni snagom i energijom. I mala tajna, ovo je jezero idealno skrovište za zaljubljene koji će na kamenim zidinama izmjenjivati slatke poljupce i uživati u odrazu okolnih šuma u jezeru.

Slavonski Ferragosto

Na jezeru se, inače, održavaju razna događanja poput prvomajskog piknika, Sajma vina i kulena, Vinskog maratona, Ferragosto jama, akustičnih večeri, ljetnog programa ili sportskih natjecanja. Sadržaja, kao što vidite, ne nedostaje. Tako da, iako na prvi pogled mirno, ovo mjesto nudi mnoga ljetna uzbuđenja, zbog čega se tamo vrijedi vratiti već za koji tjedan na godišnji odmor!

Povratak na početnu Sljedeća priča

Uz Huawei P30 seriju
pomakni granice mobilne
fotografije

Uz ovih nekoliko praktičnih video savjeta saznajte
kako iskoristiti sve Huawei P30 Pro smartphone mogućnosti.