Nije mit: Podovi mogu biti stalno čisti. Ana Radišić zna kako

Provjerite o čemu je riječ!

Roomba i3+ (i3558)

Postoji li, realno, netko koga od srca ne usrećuje život u domu koji blista od čistoće? Čak se i psiholozi slažu da nas život u čistom okruženju ne čini samo sretnijima, već i zadovoljnijima, produktivnijima i psihološki uravnoteženijima – o tome koliko čist dom doprinosi našem općem zdravlju niti ne moramo jer se to podrazumijeva.

Pa ipak, živimo u iznimno brzim vremenima, dnevni su nam rasporedi pretrpani, a slobodno vrijeme ograničeno. Temeljito očišćen dom stoga mnogim zaposlenim ljudima predstavlja luksuz koji si ne mogu priuštiti. Srećom, danas postoje pametna i vrlo dostupna rješenja koja će vam, bez obzira na svoj životni tempo, omogućiti da uživate u svim blagodatima života u čistom domu bez da u taj, često zamorni, proces uključite više od jednog klika na svom pametnom telefonu. Pitate se kako? 

Naša poznata voditeljica Ana Radišić će vam pokazati rješenje zahvaljujući kojem odnedavna svoj život živi punim plućima bez da svoje dragocjene trenutke slobode troši na čišćenje!

Anini magični pomagači

Ana je, vidite, velika zaljubljenica u sport i trčanje koja vrijeme voli provoditi u prirodi. Ona nije klasična žena koja slobodne dane nakon teškog radnog tjedna koristi za čišćenje svoga doma. Za takve stvari ima svoju iRobot Roombu – pametni robot usisavač koji čisti i kad Ane nema doma. 

Recimo, dok je Ana u šumi radeći nešto što ju iskonski usrećuje. No, čak i kad je daleko od doma, a sjeti se da bi trebalo usisati stan, njena Roomba spremno čeka naredbu za početak akcije. Ana, usred trčanja, uzima mobitel te putem aplikacije svom pametnom usisavaču daje naredbu da očisti stan dok se ona vrati kući s trčanja. 

Bravaa jet m6

No, što će se dogoditi ako se Ana nakon trčanja toliko zanese da zaboravi da je u svoj netom usisan stan ušla blatnjavih tenisica? Svatko drugi bi u toj situaciji poludio, ali ne i naša Ana. Ana zna da ima svog pomoćnika i za takve stvari – Braavu Jet m6, robota koji pere. Zahvaljujući naprednim tehnologijama, ova će vaša dva kućna pomoćnika međusobno iskomunicirati kad je čiji red za čišćenje!

Revolucionarna tehnologija

Točnije, riječ je o iRobot Imprint Link tehnologiji – revolucionarnoj tehnologiji povezivanja koja povezuje iRobot robote. U ovom su to slučaju modeli Roomba serije i3 i Braava Jet 6. Tako će vaša Roomba, kad obavi svoj dio posla dojaviti Braavi da je gotova s usisavanjem te da je vrijeme za pranje podova kako bi se kompletirao ciklus temeljitog čišćenja vašeg doma. 

Riječ je, dakle, o naprednoj tehnologiji za dom koji se praktički sam održava. Sve što vi morate je ili unaprijed namjestiti raspored čišćenja čime ćete ciklus čišćenja praktički automatizirati ili intervenirati putem aplikacije čime ćete svoju Braavu ad hoc poslati u akciju. I treća opcija je ručno aktiviranje robotskog usisavača. Postupak, kao što vidite, ne može biti jednostavniji, a do blistavog doma nikad nije bilo lakše doći!

Skinite usisavanje s dnevnog reda

Kažimo sad nešto više o pametnim robotima koji međusobno komuniciraju. Roomba i3(i3156) je iz nove i3 serije na Hrvatskom tržištu. Namjerno i logično čisti u pravilnim redovima za navigaciju kroz više prostorija unutar kuće, preko tvrdih podova i tepiha. Ako se baterija robota isprazni, Roomba će se automatski napuniti i nastaviti čišćenje sve dok posao ne završi. 

Osim toga, ova je Roomba opremljena i filterom visoke učinkovitosti koji zadržava 99 posto peludi, plijesni, grinja i alergena za mačke i pse. Trostupanjski sustav čišćenja robota sastoji se od dvostrukih višestrukih gumenih četki koje zajedno djeluju kako bi učinkovito očistile, posebno dizajnirane bočne četke za rubove i kutove i 10 puta veće usisne snage u usporedbi sa serijom Roomba 600. Koristeći patentiranu tehnologiju Dirt Detect ™, Roomba i3 zna gdje se nakuplja prljavština i fokusira čišćenje na tim određenim područjima.

Korisnici također mogu dobiti više od svoje Roombe i3 s redizajniranom aplikacijom iRobot Home, koju pokreće iRobot Genius™, a koja korisnicima izvan standardne kontrole aplikacije daje dodatno personalizirano iskustvo čišćenja. Dostupna za iOS i Android uređaje, iRobotova vrhunska umjetna inteligencija i mogućnost razumijevanja kuće omogućuju Roombi i3 da nauči čistiti kako vi to želite. Roomba i3 ponudit će, tako, personalizirane prijedloge putem iRobot Home aplikacije, poput preporučenih rasporeda čišćenja na temelju prošlih poslova čišćenja i korisnih prijedloga za čišćenje tijekom sezona linjanja kućnih ljubimaca ili sezona alergija. 

Automatizacije temeljene na događajima mogu se postaviti izravno u aplikaciji iRobot Home, ekskluzivnoj mogućnosti za iRobotove kupce. Bez obzira idete li na posao ili u planinarenje, Roomba i3 može započeti čišćenje kad to za vas zatraže pametni kućni uređaji. Kada se povežu s uređajima s omogućenom Alexa ili Google asistentom, korisnici mogu kontrolirati Roombu i3 samo zvukom svog glasa. Roomba i3 također podržava tehnologiju Imprint Link ™ kako bi se mogao povezati i s robotom za pranje podova iRobot Braava jet® m6 kako bi pružio dodatnu razinu čišćenja.

A kako izgleda Imprint Link™ tehnologija pokazala nam je Ana u videu:

Ručno pranje podova odlazi u prošlost

Braava jet m6 je model iRobotovih robota namijenjenih pranju podova. Ona u svakom trenutku točno zna kuda se kreće, što i gdje mora obaviti te kad se treba napuniti da joj se ne isprazni baterija prije nego završi s poslom. 

Osim toga, iako Braavu možete pokrenuti ručno – jednostavnom aktivacijom gumbića za pokretanje m6-ica se može spojiti i na vaš kućni Wi-Fi, što joj omogućuje da vam bude na usluzi i kad niste u njenoj neposrednoj blizini. Sve što trebate učiniti da biste iskoristili tu njenu mogućnost jest da na svoj pametni telefon skinete odgovarajuću aplikaciju i u tren oka dobivate svoju virtualnu kućnu pomoćnicu. Putem te iste aplikacije možete joj reći što točno trebate od nje. Bez obzira radilo li se o opciji čišćenja sobe po sobe, intenzitetu čišćenja, mapiranju prostora, odnosno promjene broja i veličine prostora koji želite da očisti ili pak kontroli brzine, vaša će Braava bez problema odraditi svaki zadatak koji joj namijenite.

Braava jet m6

Rukovanje Braavom iznimno je jednostavno, što je ujedno ključni dio njenog efikasnog dizajna. Izborom jedne od dviju krpica ona će znati što želite od nje – suho ili mokro brisanje podova. Braava je opremljena senzorima zahvaljujući kojima, na temelju krpice koju ste izabrali, točno zna treba li uključiti vodu ili ne. Nakon što izvrši svoj zadatak preostaje vam tek da stavite prljavu krpicu na pranje.

Još jedan zgodni komunikacijski kanal kojim je opremljena svaka m6-ica zasigurno je njena mogućnost da komunicira s određenim Roomba usisavačima - ponajprije ovdje mislimo na Roombu i3. Braava će, tako, doznati od Roombe da je pod usisan te da ona može završiti čišćenje pranjem poda.

Zbog svog četvrtastog dizajna m6-ca lako dopire do svakog kuta, a zbog svoje će se napredne navigacijske tehnologije bez problema kretati vašim domom bez toga da putem slučajno oštećuje vaš namještaj ili zidove. A kako je opremljena i iznimno moćnom baterijom, vaša će Braava u jednom dahu te bez ikakvih problema oprati površinu od oko 40 metara kvadratnih (100 m2 sa dodatnim punjenjem na baznoj stanici). Dogodi li se, ipak, da se premori usred posla, jednostavno će se vratiti u svoju stanicu za punjenje, napuniti bateriju te nastaviti točno ondje gdje je stala s čišćenjem.

Roomba i3(i3156)

Priuštite svojoj obitelji čist i siguran dom! I to bez puno muke i trošenja vlastitog dragocjenog vremena. Iskoristite novu akciju do 31.10.2021. ili do isteka zaliha i nabavite Roombu i3(i3156) po cijeni od 2.899 kn⁠. Uz novu Roombu i3(i3156) donosimo vam akcijske cijene i za još nekoliko modela pa tako možete nabaviti i Roombu 694 po akcijskoj cijeni od samo 1.799 kn, Roombu i7(i7158) po akcijskoj cijeni od 3.999 kn, Roombu i3+(i3558), model proširen bazom za automatsko pražnjenje spremnika po akcijskoj cijeni od 4.499, te 2u1 robotski usisavač i perač podova Roomba Combo (1138) po akcijskoj cijeni od 2.499 kn. Akcijske cijene su dostupne na iRobot Hrvatska maloprodajnim mjestima (internet trgovina www.irobot.hriRobot kiosk u Arena centru u Zagrebu i iRobot kiosk u City Center One u Splitu), te kod ovlaštenih prodavatelja: Sancta DomenicaLinksHarvey NormanEmmezetaeKupiSvijet MedijaBazzarCentar Tehnike

Detaljnije o proizvodima možete si pogledati ovdje.

Izdvojena ponuda za vaš dom