NATIVE

Mislili ste da samo dečki 'briju' na automobile? Ova će vas žena razuvjeriti!

Anamarija Zovko, stručnjakinja za razvoj i upravljanje servisnim platformama i aplikacijama

Iako će mnogi reći da je riječ o muškom terenu, ljubav prema automobilima je itekako poveziva i sa ženama. Dokazuje to i Anamarija Zovko, koja u slobodno vrijeme puno pažnje posvećuje upravo najnovijim informacijama iz automoto industrije. „Obožavam sa svojim suprugom gledati emisije o automobilima, posebno u sportskim verzijama, zanima me što sve iz mjeseca u mjesec nudi automobilska tehnologija, novi gadgeti... „, opisuje Anamarija koja, doduše, osim automobila, voli još mnogo toga.

„Zanimaju me sport, prvenstveno rukomet što sam i igrala u srednjoškolskim danima i ples, uglavnom hip hop, latinoamerički od kojih mi je najdraži cha-cha… Zadnje što sam pohađala je tečaj salse. Volim putovati. Posjetila sam mnoge destinacije - što privatno, što poslovno.“, ističe Anamarija, koja je, k tome, i majka dvogodišnje djevojčice. „U slobodno vrijeme volim druženja s prijateljima (iako ih je u zadnje vrijeme sve manje zbog novo normalnog stanja), u prirodi, parkićima…“

Anamarija je, inače, stručnjakinja za razvoj i upravljanje servisnim platformama i aplikacijama u Hrvatskom Telekomu. No, svoj je posao nekoć zamišljala potpuno drugačije. Štoviše, oduvijek je pričala da će jednom, kad odraste, postati učiteljica. Iza tih par sati što dnevno odrade sa svojim učenicima, kriju se još brojni dodatni sati priprema materijala, vođenja dnevnika, konstantnih edukacija i još mnogo toga. Uz sve to, mislim da je tu zaista riječ o pozivu, o nečemu višem što moraš imati u sebi da bi radio sve ono što je zadaća svakoga učitelja“, zaključuje Anamarija vrativši se, zatim, na svoj trenutačni posao u Telekomu.

„Radim u timu koji se bavi razvojem i održavanjem aplikacije HP Service Manager. Mnogi bi rekli da je to Service Desk alat, za prijavu problema u radu sa aplikacijama, računalom, itd. Te prijave zapravo čine oko 20-30 posto prijava koje svakodnevno djelatnici otvaraju. Iza HP Service Manager alata se krije još mnogo toga“, objašnjava Anamarija te dodaje da sam koriste svi djelatnici HT-a, djelatnici Combisa, Iskona, članice Deutsche Telekom grupe, Ericsson… Integriran je sa mnogim drugim sustavima unutar kompanije, a i izvan. Osim navedenog od prijava, moguće je pokrenuti zahtjev za promjenama u mreži, najaviti radove, zatražiti dozvolu ulaska, pool vozilo…

Koja je tvoja trenutna pozicija na poslu?

Trenutno radim kao stručnjakinja za razvoj i upravljanje servisnim platformama i aplikacijama u Odsjeku za sustave operativne podrške (HPSM).

Ono što me na poslu čini sretnim je to što sam okružena ljudima koji su uvijek spremni pomoći, na koje se mogu osloniti, što funkcioniramo kao tim.

Kako je tekao tvoj poslovni put?

Prvi put sam počela raditi studentski davne 2008. godine kao agent u radnoj jedinici za kontaktni centar, usluge s dodanom vrijednosti iliti 988. U rujnu 2010.godine sam se prebacila na odjel za tehničku podršku privatnim korisnicima. Prvo sam radila kao agent, pomagala korisnicima kada su imali poteškoća u radu fiksnih usluga, kasnije i mobilnih, pa sam ubrzo postala viši agent.

U studenom 2012. godine sam se prebacila u Odsjek za podršku prodaje poslovnim korisnicima kao stručni suradnik za upravljanje narudžbama, a početkom 2015. sam napredovala u specijalista za procesnu podršku poslovnim korisnicima, gdje sam i dobila HT ugovor. 1.9.2016 sam dobila HT ugovor za neodređeno u odjelu za servisne platforme, kao stručnjak za razvoj i upravljanje servisnim platformama i aplikacijama. 0d 2018-2019 sam bila na porodiljnom dopustu. S porodiljnog sam došla u odsjek za sustave operativne podrške (HPSM) gdje i dan danas radim.

S kakvim se izazovima susrećeš u svom poslu?

Uglavnom su to planiranje, razrada rješenja za unapređenje same aplikacije, testiranje i puštanje na produkciju, prijave smetnji što internih što vanjskih. Svaki dan je drugačiji, dinamičan, naučim svašta novo… Uglavnom, nikad mi nije dosadno ni monotono. Radim u odličnom timu gdje je atmosfera predobra.

Zašto je Hrvatski Telekom idealni poslodavac?

Hrvatski Telekom ima veliki izbor radnih mjesta, kao i mogućnost usavršavanja i napredovanja, educiranja, pohađanja raznih konferencija. Tu je i mogućnost rada s mnogim drugim tvrtkama unutar i izvan Hrvatske, kao i mogućnost putovanja (koja su sad, nažalost, na čekanju, no svi vjerujemo da će i ovaj čudan period korone polako prolaziti).

Tvrtka se pokazala idealnim poslodavcem u ovim teškim vremenima, gdje su dali do znanja da brinu o svojim zaposlenicima tako da su nam omogućili da možemo raditi od kuće, dok u nekim drugim tvrtkama to nije slučaj.


Ova mlada žena trebala bi nam svima biti uzor! Godinama volontira u humanitarnim akcijama pa nam je objasnila zašto je to najljepši hobi na svijetu

Ova je žena svoj život posvetila glazbi. Provjerite kako je uz ozbiljan posao i ostvaren obiteljski život uspjela stvoriti vrijeme za svoju najveću strast!

Ona je jedna od rijetkih sutkinja u košarci. Ispričala nam je kako to sve zapravo izgleda

Ova je uspješna menadžerica nekad bila među najboljim tenisačicama u zemlji, a onda je izgradila ozbiljnu karijeru u ICT-u. Otkrila nam je tajnu svog uspjeha

PRIDRUŽI NAM SE!