Svi smo vidjeli kako to rade u Hollywoodu, ali kako se zapravo ljube stvarni ljudi? Donosimo detaljan vodič

Možda tek ulazite u svijet ljubljenja, a možda ste već dugo njegov stanovnik. No, bez obzira na stadij u kojem se nalazite, uvijek je dobro proširiti svoje horizonte. Zato smo za vas na jednom mjestu skupili sve moguće vrste i forme poljubaca. Za neke ste čuli, drugi će vas ostaviti u šoku.

navaliti na nekoga strastveno ljubiti nekoga ne ispuštajući ga iz ruke, ima pejorativno značenje primjer: Vidi, navalio je na nju kao da je zadnja!

raditi nekome pregled krajnika jezikom izraz koji se u koristi u Slavoniji prilikom opisa krajnje neukusnih prizora ljubljenja

žvaliti se ljubiti se jezikom, u Splitu ravnopravno s izrazom zbariti se; rasprostranjen unutar mlađe splitske populacije

Poljubac u usta Ovaj tip poljupca možda zvuči prilično bazično, ali je ujedno i vrlo zaigran i intiman potez koji će vašeg partnera natjerati da poželi više. Proces ide vrlo glatko. Dok vi ljubite gornju usnu svog partnera, vaš partner ljubi vašu donju. Ili obrnuto.

Francuski poljubac Široko rasprostranjen i vrlo omiljen tip poljupca. Savršeni francuski poljubac uključuje pravu mjeru jezika, sline i pokreta. Kako biste usavršili ovaj tip poljupca morate uložiti malo truda i vremena, ali majstorom se, kao i svugdje u životu, postaje upornim vježbanjem. Samo upamtite, manje je više.

Poljubac u čelo Ovaj tip poljupca možda ne stoji uz bok najseksi poljubaca, ali se zato zasigurno ubraja među nježnije i slađe. Kad vas netko poljubi u čelo, onda to obično predstavlja čin prisnosti i brige.

Poljubac u vrat Za razliku od poljupca koji smo opisali nekoliko redaka iznad, ovaj bismo svakako mogli pribrojiti senzualnijim poljupcima budući da obično stvari diže na novi nivo. Važna napomena, suzdržite se i pod svaku cijenu izbjegavajte ljubavne ugrize.

Cmok Još jedan nježni klasik. Da, nije ni on neki odraz romantičnosti, ali svakako može biti. Ovisi tko vam ga daje. Čovjek ponekad naprosto nema vremena za više od jednog brzinskog cmoka u prolazu. A kad vas partner tako poljubi, onda znate da mu je stalo.

žvaljakanje sinonim barenju, ljubljenje koje uključuje jezik

cmokanje nježna pusa u lice ili u usta koja nužno ne konotira romantičnost

kisdihad starozagrebački pozdrav damama, dolazi od toga što su gospoda nekad damama ljubili ruke; danas je ostao samo kao izraz

Poljubac u obraz Bio rođendan, blagdani ili samo navika prilikom pozdravljanja, ovaj je poljubac sigurno rezerviran za dijeljenje s obitelji i prijateljima.

Poljubac ruke Neke onaj starozagrebački pozdrav kisdihand možda evocira neka pradavna vremena kad su se damama ruke ljubile iz kurtoazije, drugi možda poljubac u ruku poistovjećuju sa sladunjavim holivudskim filmovima, ali ovom poljupcu u svakodnevnom životu još nije ocvalo vrijeme. Poljubac u ruku u pravom trenutku može biti itekako romantična i slatka gesta kojom svojem partneru pokazujete da vam je stvarno stalo. Tko kaže da svi romantični poljupci moraju biti seksualne prirode? Ponekad je dovoljno samo demonstrirati nježnost.

Poljubac u ušnu resicu S ovim tipom poljupca smo zagazili duboko u domenu strasti. Od davnina je dobro poznato da je ovo područje erogena zona pa ne čudi što ljudi koji razmjenjuju ovakve poljupce točno znaju kamo žele da ih odvedu.

Ljubiti se ili ljubakati se? Žvaliti se ili bariti se? Reci nam kako ti to zoveš i pomozi nam da zajedno napišemo prvi hrvatski urban dictionary na temu ljubljenja!