Pitali smo Hrvate sjećaju li se svog prvog poljupca. Odgovori su nas prilično nasmijali!

Možda Halid Bešlić u svojoj poznatoj pjesmi o prvom poljupcu pjeva da ga je on davno zaboravio, ali većina se nas tog prijelomnog trenutka u životu savršeno dobro sjeća. Okej, neki bi to sjećanje rado potisnuli jer im je u ustima ostavilo gorak okus, ali na kraju dana sve su to priče koje nas oblikuju. S vremenom ćemo im se moći čak i nasmijati. Priče koje slijede u nastavku će to sasvim sigurno potvrditi. Tako da ne brinite. Koliko god mislili da je iskustvo vašeg prvog poljupca bilo grozno, ima i gorih! Ali i boljih. Srećom.

šmekati nekoga udvarati se nekome primjer: Ajme, ovaj me šmeka – u smislu, sviđam mu se.

barenje strastveno ljubljenje koje uključuje jezik

gristi se izraz koji je koristila moja prabaka kad je na televiziji bila scena ljubljenja primjer: Djeco, žmirite. Grizu se.

Darija

Imala sam 13 godina i bila frajerica jer sam se svidjela dečku iz gimnazije. Kako je tad još bilo doba SMS-a odlučili smo se sastati. I to na proslavi Nove godine u gradu. Bila sam s prijateljicama a on s prijateljima. Taman smo se uspjeli naći oko 23:30. Šetali smo ulicama dok su prolaznici slavili početak nove godine. Zastali smo ispred pošte i pričali, odlučili smo čak biti hrabri i sjesti na hladne stepenice. Pričali smo i pričali, i tad je skupio hrabrosti i poljubio me. U tom trenutku, nećete vjerovati, ali otkucalo je ponoć. Vatromet i Nova godina. Ljudi moji, ne lažem. Zato sam ovo i odlučila podijeliti s vama ;)

Petra

Nova godina, tulum, prvi gimnazije. Njegova cura je pola sata prije otišla doma jer je morala pa se došao meni uvaljivat, a ja sam se samo željela konačno s nekim poljubiti. A najgore u čitavoj priči? Poslije je pričao da se ne znam ljubiti. Danas ga ne bih prepoznala.

Marta

Jooj.
13 godina, topao nedjeljni dan. Otišla sam do dućana po dva limuna za ručak - jela se neka ribetina. Na pola puta ga sretnem.

On pita:”Di ćeš?”
Ja reko:”Po limune.”
On kaže:”Otpratit ću te.”
Ja:”Dobro.”
U dućanu sve po protokolu, kupila limune i izlazim, a on me čeka.
“Pomoći ću ti s limunima do doma”, rekao je.
“Dobro”, odgovorih.

Na pola puta do kuće smo sjeli na neku klupicu i onda me poljubio. S jezikom. Otrčala sam doma, riješila se limuna i zabila glavu u jastuk jecajući. Naime, bila sam uvjerena u tom trenu da me gad iskoristio. Par dana nakon tog događaja sam ga srela s ekipom i on se proderao da se ne znam ljubiti. Prije nego što sam opet suzu štrcnula odvrisnula sam mu da ni on nije Axl Rose. Burno čoeče, ali bitno da su limuni sigurno stigli doma!

Saša

Ja danas žvačem samo zeleni Orbit jer me na njega podsjeća. Uglavnom, sa 17 godina, sa dečkom koji mi se neopisivo sviđao, i uvijek ću ga pamtiti jer mi je bilo predivno… Svi slijedeći poljupci s njim su mi bili isto tako predobri, al nijedan tako sladak kao prvi, i danas osjetim leptiriće u trbuhu kad se sjetim. S tim sam dečkom izgradila jedan lijep odnos i danas smo dobri frendovi.

Simona

Točno se sjećam tog dana. Taman je negdje bio počeo rat. Imala sam 14 godina. U Sisak je stigla grupa izbjeglica. Meni je za oko zapeo taj neki Igor. Prezimena mu se više ne sjećam, da me ubiješ. Ali zato se scene koju mi je priredio sjećam kristalno čisto. Bili smo na pruzi, oko nas je pucalo sve u šesnaest. On mi je u nekom trenutku gurnuo jezik do želuca. Dulje sam se oporavljala od svog prvog poljupca nego od rata! Toliko o tome.

Priče koje si pročitao su te nasmijale/usrećile/inspirirale? Ili možda samo misliš da je tvoja bolja? Ovo je tvoj trenutak. Ispričaj nam svoju priču!


Mirjana

Moj prvi poljubac: gjozno, gjozno, naprosto gjozno. Nakon gotovo speleološkog istraživanja moje usne šupljine, počeo je i rad zubima pa mi je izgrizao donju usnu i to do centimetar ispod usne. Ne znam kako je to uspio izvesti.Uglavnom, poslije poljupca otišla sam iza ugla i pljunula. A liječenje ugriza donje usne trajalo je par dana.

Tatjana

Bilo mi je zapravo užasno, čak sam proizvodila neke zvukove. Bio je ko neki mikser… Nisam se snašla. Gledala sam samo gore u nebo i došlo mi je da plačem. Nakon toga nisam dugo mogla. Mislila sam da imam problem

Mirela

Kraj osnovne škole. Ja već mjesecima razmišljam kako se još nisam poljubila i na nekom tulumu frend of prijateljičinog dečka i ja ostajemo sami u mraku i dogodi se poljubac. Ne zato što sam to s njim htjela, već zato jer je bilo krajnje vrijeme za prvi poljubac. Užas. Nije bio za pamćenje, al ga, eto, pamtim iako sam mu ime u međuvremenu zaboravila. S njim se nije nikad više ponovio jer mi se tip nije sviđao. Bilo je nespretno i glupavo.

Matija

Uh, kako se ne bi sjetio prvog poljupca? Nikad to zaboraviti neću! Prvi poljubac obilježio me za cijeli život. Zapravo, cijeli život čekam da me opet zadese te emocije koje su preplavile moje tada nejako 13-godišnje tijelo. A ona, Sandra, bila je već iskusna. To joj je bio već drugi, ako ne i treći poljubac. Znala je što će se dogoditi a i znala je kako će to djelovati na mene - emotivca, pa se samo lagano smješkala i uživala u spoznaji…. Ma s***m, pojma nemam ni kad ni kako ni s kim!

žvaljakanje sinonim barenju, ljubljenje koje uključuje jezik

cmokanje nježna pusa u lice ili u usta koja nužno ne konotira romantičnost

kisdihad starozagrebački pozdrav damama, dolazi od toga što su gospoda nekad damama ljubili ruke; danas je ostao samo kao izraz

Karla

Davne 2000 i neke viđala sam se momka s kojim danas vjerojatno ne bih kavu popila jer nemamo apsolutno nikakvih zajedničkih tema za razgovor niti dodirnih točaka whatsoever. Ovako malo kad pogledam unatrag bili smo nebo i zemlja, ali on je bio lijep. Upoznali smo se ni manje ni više u restoranu, on je bio konobar. Stalno je šutio, ali je bio lijep. Da ne duljimo priču dečko je bio lokalni klošar, high as f**k 16/7 (but pretty). Otišli smo na nekoliko dejtova na kojima smo uglavnom pili sok i šutili, jer nije bilo tema, ali je bio lijep. Nakon cca petog soka u šutnji lepi me pratio doma. Ja sam inače bila mirna i povučena, ali znala sam da će se kad-tad desiti. Budimo realni, lepi je čekao do petog dejta. Tko zna, možda je bio i deseti, vrijeme leti kad je svaki dejt isti. I stojimo mi tako nasred ulice, ja mu objašnjavam da nema potrebe da me prati dalje, jer bi me moj konzervativni otac doživotno zaključao da me vidio s njim. Nisam mu to rekla tim riječima, jer i da jesam ne bi shvatio. I tako je odlučio da nema smisla više čekati i usred polurazgovora se nagnuo prema meni. Ja sam se izmaknula uz rečenicu „Znala sam!“ On s tri upitnika iznad glave nije odustao od svog nauma, kao „no means yes“. Ja sam ga odgurnula, a on je rekao „Drugi put je uvijek bolje“. Moja mala bahatost je odgovorila „Ili s nekim drugim!“ Ispalo je sve samo ne spontano. Otišla sam kući razočarana, a on zbunjen. Popili smo još koji sok poslije i otišli svatko svojim putem. Jadan čovjek.

Ivan

Strašno. Ona se osjećala hrabro i pokušala mi je odgristi usnicu. Uplašio sam se, uzmaknuo i udario je čelom u glavu. Iduće tri minute joj je curila krv iz nosa. Mislim da je nepotrebno govoriti da nakon toga više nikad nismo progovorili niti riječi.

Jasna

Starci su nekamo otišli za vikend tako da sam ostala sama doma. Naravno da sam ga pozvala k sebi. Čitavu sam se večer vraški trudila poljubiti ga. Približila bih mu se dovoljno blizu da ga poljubim, ali bih se svaki put ustrtarila i povukla. Večer se polako primicala kraju. Ja sam u tom trenutku sjedila na vrhu stepenica. On mi se prikrao s leđa i sjeo pored mene. Nježno je moje lice okrenuo prema sebi i poljubio me. Bilo je savršeno. Kasnije sam mu priznala da sam ga pokušavala poljubiti tijekom čitave večeri, ali nisam skupila hrabrost. Samo se nasmijao i rekao da mu je sve bilo jasno od početka. Jako brzo nakon toga smo prohodali i na kraju se i oženili. U braku smo 15 sretnih godina!

Tihana

Ja sam imala šest, on je bio odjeven u Batmana i bili smo u blagavaoni pod stolom. I njemu je bilo šest, htio me oženiti i kupiti nam kuću jer mu se sviđala moja kosa.

Marija

Loše, jako loše. Ja sam imala oko 14 godina, a on valjda nekih 16. Momak je bio stvarno jako sladak i drag, ali mi do danas nije jasno što je točno htio napraviti sa svojim jezikom. Doslovno mi je jezikom umio čitavo lice. Sline je bilo posvuda – uključujući na nosu i na bradi. Trudila sam se biti dobra jer mu nisam htjela povrijediti osjećaje pa sam mu dopustila da „poljubi“ još dva, tri puta. Nadala sam se da će biti bolje. Nije.

Anja

Našem prvom poljupcu prethodila je ova rečenica: „Zajedno smo dva tjedna. Pretpostavljam da bih te sad trebao poljubiti.“ Namazao je usnice labelom i nije imao pojma što radi. Nisam ni ja, ako je to važno. Ukratko, bilo je grozno. I on i ja smo bili 14-godišnjaci. Pretpostavljam da je to pripada takozvanim nezaobilaznim životnim iskustvima.

Ema

Mislim da sam imala osam godina. Sve se odigralo tijekom velikog odmora. Naš prvi poljubac je bio jako brz i suh. Idući dan me pitao bih li bila voljna poljubiti njegovog najboljeg prijatelja jer je i on umirao od znatiželje. I jesam. Osmogodišnja verzija mene je očito bila štraca. :D Mislim da smo se na kraju svo troje pitali zbog čega sva ta pompa oko ljubljenja. Ali iskreno, za prvi poljubac i nije bilo toliko strašno. Tako da, Marko, uvijek ćeš mi ostati u toplom sjećanju.

Ljubiti se ili ljubakati se? Žvaliti se ili bariti se? Reci nam kako ti to zoveš i pomozi nam da zajedno napišemo prvi hrvatski urban dictionary na temu ljubljenja!