Dok smo se mi noktima grebali za goli život i spašavali od sigurne smrti, on je i dalje suvereno radio

Hvata nas još jedno tmurno zadarsko jutro. Već pomalo umorni od puta ponovno pakiramo svoje kofere. Entuzijazam nije baš startnoj razini, ali ne damo se. Čekamo još kratko našeg snimatelja. Odlučio je nabrzinu izmontirati video na svom Samsung Galaxy Note10+ telefonu.

Zaintrigirano gledam kako reže i ponovno spaja dionice. Video koji je do maločas bio samo dosadan one-take jedne od cestovnih dionica koje smo prevalili, u trenu se pretvara u vrlo videičan materijal pogodan za klikabilnu objavu na društvenim mrežama.

Odvajam se, moram prije puta obaviti još nekoliko telefonskih razgovora. Norvežani su nam putem svoje aplikacije za vremensku prognozu dojavili da se nevrijeme ponovno diže. Ne samo da nas narednih dana očekuju kiše jesenje, nego i olujni udari svakojakih vjetrova. Valja pretumbati rasporede. Tri telefonska poziva kasnije i izbjegli smo naizgled neizbježno.

Umjesto rada na otvorenom povlačimo se u luksuz krovom natkrivenih prostora. Snimit ćemo sve što stignemo u zatvorenom pa, bude li sreće, osmjehnut će nam se putem i sunce. Zalasci nad šibenskim akvatorijem navodno su najljepši na svijetu. Živi bili pa vidjeli! Fotografija napravljena sa Samsung Galaxy Note10 | 10+ pametnim telefonima bez upotrebe filtera U maniri pravih čeških turista ponovno se trpamo u auto. Brojimo opremu. Samo da nismo nešto zaboravili! Takve se stvari uvijek događaju kad najmanje treba. Punjači uvijek nekim čudom najviše vole ostati skriveni u nekom zakutku svemira. Srećom, uz Samsung Galaxy Note10 telefone, čak je i ta tragedija premostiva. Baterije se drže dulje i postojanije su od lakom fiksirane frizure Heidi Klum koju u jednoj reklami šibaju orkanski vjetrovi.

Izvukli smo se za dlaku

A ti isti orkanski vjetrovi kao da su iz spomenutog komercijalnog video uratka pobjegli na našu iduću lokaciju – tvrđavu Barone koja sa sigurne visine nadgleda Šibenik. Mislite li da pretjerujemo, dajte nam priliku da vam dokažemo suprotno. Nas trojica smo pristojne, neki od nas čak iznadprosječne težine. Kilaže nam variraju između 80 i 110 kila. Vjetar je toliko duvao da nas je pomicao s mjesta. Vi to u videu, naravno, nećete primijetiti jer se Samsung čak i u takvim ekstremnim uvjetima drži bolje od nas.

Pogledajte samo ovaj time laps zalaska sunca. Biste li ikad rekli da smo se kolega Nindža i ja noktima grebali o goli kamen kako nas ne bi otpuhalo s masivnog kamenog ruba najveće među svim šibenskim tvrđavama? Samsung je još jednom odradio zadatak na visini. A bogme nismo ni mi, da budemo neskromni, bili daleko iza njega. I da, zalasci na šibenskim akvatorijem stvarno jesu dojmljivi.

Janjetina za prste polizati

Jurimo prema Splitu. Grad pod Marjanom dočekuje nas obavijen mrklim mrakom. I debelim crnim oblakom koji se ponovno nadvio nad nas obilno nas zapljuskujući oštrim kapljicama. Ništa. Od sunca do sunca. Tako nam je grah pao.

Samo da još brzo prebacimo današnje materijale na server i čeka nas zasluženi sanak. I nagovještaj skore sreće. Jer što nas god sutradan dočekalo u Splitu, znamo da nas u Klisu čeka najbolja janjetina u zemlji. Od potencijalno pogubne opasnosti koja telefonima prijeti od zakletog neprijatelja sve tehnologije – masnih prstiju – naše Samsung Galaxy Note 10 telefone čuva zaštitna folija.

A u to koliko su ti telefoni neuništivi imali smo se priliku uvjeriti netom prije no što smo se u Perlici obžderali ovčjom djecom. Klaun kakav jesam nisam se uspio othrvati pokazati najbolje od sebe u gradu poznatom po dobroj zabavi i još zabavnijim ljudima. Dino Dvornik, kralju, na tebe mislim. Skakučući slikovitim kamenim splitskim ulicama u jednom mi je trenutku iz džepa izletio telefon. Vrlo nezgodna situacija. Osobito ako je u pitanju sponzorski telefon za čiju sigurnost jamčiš vlastitom plaćom.

Preživio je bez ijedne ogrebotine. Ona zaštitna folija koju smo u priču uveli maločas u najmanju je ruku višefunkcionalna, ali u svakoj od funkcija jednako vrijedna.

Zabava za cijelu obitelj. S Pen je odličan alat za editiranje fotografija ili videa. U pauzama ili dok čekamo timelaps zalaska sunca igramo se križić kružić i prizivamo sunce.

Fotografija napravljena sa Samsung Galaxy Note10 | 10+ pametnim telefonima dorađena upotrebom S Pen olovke